TeknikbloggenJeapie.com

På Jeapie.com älskar vi teknik och allt som är tekniskt uppbyggt. Vi kollar gärna in allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid koll på de senaste trenderna inom teknik. Även om viss information går att hitta på nätet, har vi hos oss en stor databas om olika teknikprylar för att du inte ska behöva söka någon annanstans.Dagens moderna samhälle - Modern Teknik

Du lär dig hur de smarta produkterna fungerar, som när du exempelvis ska använda rösten, istället för att använda de traditionella verktygen som tangentbord eller mus. Jeapie.com förklarar hur röstassistenter kan få uppgifter eller hur sökoptimering går till. Detta berättas om på ett detaljerat sätt. Efter du fått veta det mesta får du också veta vilka resultat våra tester visar för dinaönskemål. Eftersom vi utför tester regelbundet håller vi våra inlägg ständigt ”Up To Date”.

Allt inom teknik

Vi gör inlägg som handlar om nya produkter inom teknik som exempelvis GoogleHome Assistant. Teknik som har blivit allt mer vanligt på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som det är sagt inom teknikvärlden att det är ett beteende som kommer att bli allt mer vanligt i framtiden.

Google Chromecast är en enhet som är till för att kunna se filmer från surfplatta till TV-skärm. Chromecast är en liten enhet som ansluts till en TV via ett HDMI-uttag. Mobilen, surfplattan eller din dator kan användas för att styra din Chromecast. Därför kan det som visas på skärmen på enPC, mobil eller surfplatta överföras till TV-skärmen och på så vis streama innehållet. När du ska spela upp genom Chromecast, så laddas det automatiskt ner data från källor som är till för Chromecast, som sänds direkt till GoogleChromecast och som kommer att sköta system och programvara på enheten som den används på. GoogleChromecast fungerar mer eller mindre som en vanlig mottagare.

Den styr inte sig själv och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Du styr din Chromecast utefter vad som ska spelas upp på skärmen från mobilen och väljer vilken Chromecast som du vill strömma från. Chromecast ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att anslutningen skall fungera ordentligt. Förutom din Chromecast, så måste din mobiltelefon, surfplatta eller Mac vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din GoogleChromecast är. Vilket troligen kommer att vara hemma, där det vanligtvis är samma nätverk.

Att installera din GoogleChromecast är inte särskilt komplicerat. Du installerar genom att ansluta Chromecast till HDMI-porten på din TV och strömma till den. Du gör det genom att ansluta USB-kabeln som följer med i USB-porten på TV:n eller alternativt ansluta nätadaptern till ett eluttag. Viktigt att veta är att Chromecast Ultra bara kan användas med ett eluttag. När installationen av Chromecast är gjord, ladda ner Google Homeappen till din mobiltelefon.

Tillsammans med Google Assistant använder du röstkontroll för att strömma. Du börjar med att spela från strömningstjänsten och sedan bara be Google Home att visa vad du vill se. När du är klar med det så använder du din mobiltelefon eller annan enhet som en fjärrkontroll och du kan då starta eller avsluta oavsett var du är ihemmet med röstkontroll.

Angående din Google Home, så behöver du inte oroa dig för vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Viaplay, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt det tekniska för dig. Med Google Home Assistant kan du se tillgängligheten över vilka program som du kan streama till via Google Home. Detsamma gäller för material som finns på din telefon eller dator.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>